کنترل تردد آسانسور

چرا کنترل تردد آسانسور؟

در کشور ما استفاده از سیستم کنترل تردد آسانسور به 2 دلیل عمده طرفداران زیادی دارد.

اول به جهت افزایش امنیت در مجتمع ها و برج های مسکونی یا اداری. در ساختمان های اداری و برج های مسکونی جهت افزایش امنیت، مسیر راه پله را از بالا به پایین یک طرفه می کنند بطوریکه از راه پله فقط می توان برای خروج اضطراری استفاده نمود. همچنین آسانسور را به سیستم کنترل تردد مجهز می نمایند و فقط کسانی حق تردد را خواهند داشت که دارای کارت تردد مجاز باشند. بدین ترتیب دسترسی به طبقات محدود شده و به تبع آن، امنیت افزایش می یابد.

دوم اینکه در بسیاری از مجتمع ها و برج های مسکونی، محدود کردن دسترسی با استفاده از سیستم کنترل تردد آسانسور، راهی برای دریافت شارژ از ساکنینی شده است که در پرداخت شارژ تعلل می کنند و خوشبختانه، محدود کردن استفاده از آسانسور برای ساکنی که شارژ خود را پرداخت نمی کند منع قانونی ندارد.

روش کنترل در سامانه کنترل تردد آسانسور فرافن

کنترل تردد آسانسور به این صورت است که معمولاً از یک ریدر RFID برای شناسایی تردد کننده استفاده می شود (می توان از ریدرهای بیومتریک همچون اثر انگشت یا تشخیص چهره نیز استفاده نمود). در حالت عادی صفحه کلید آسانسور عمل نمی کند یعنی تمام کلید های آسانسور بجز کلید همکف و پارکینگ ها غیر فعال است (جهت حفظ استانداردهای ایمنی هرگز نباید کلید های طبقات خروج را غیر فعال نمود). با زدن کارت مجاز توسط تردد کننده، سه حالت می تواند اتفاق بیافتد:

کنترل تردد آسانسور، نصب گ آسانسور، ریموت کنترل آسانسور
  1. آسانسور به طور اتوماتیک به طبقه ای که برای آن کارت مجاز تعریف شده هدایت می شود. این روش کنترل طبقات با فرمان مستقیم نام دارد.
  2. برخی از کلید های آسانسور (مربوط به طبقات مجاز برای آن کارت) فعال شده و با زدن یکی از کلید ها توسط تردد کننده، آسانسور به طبقه مورد نظر هدایت می شود. این روش کنترل طبقات با فرمان غیر مستقیم نام دارد.
  3. تمام کلیدهای آسانسور فعال شده و با زدن یکی از کلید ها توسط تردد کننده، آسانسور به طبقه مورد نظر هدایت می شود. این روش کنترل کلی نام دارد.

مدیریت مهمان در سیستم کنترل تردد آسانسور فرافن

در سیستم کنترل تردد آسانسور فرافن جهت مدیریت مهمان در برج هایی که لابی من و یا نگهبان ندارند، از سیستم کالرآیدی استفاده می شود. بطوریکه میزبان با شماره گیری یک شماره خاص، صفحه کلید آسانسور را برای مهمان فعال می سازد.

کنترل تردد آسانسور، نصب تگ آسانسور، ریموت کنترل آسانسور

مدیریت کارت ها در سامانه کنترل تردد آسانسور

مدیریت کارت ها و مجوز ها نیز می تواند به روشهای مختلف، مطابق زیر انجام شود:

  • در صورت استفاده از سامانه کلید من، مدیریت کلید ها، از طریق وب سایت سامانه و یا اپلیکیشن موبایل انجام می شود (سیستم تحت وب). مزایای این روش عدم نیاز به اختصاص یک کامپیوتر برای سامانه و عدم نیاز به کابل کشی شبکه به اتاقک آسانسور می باشد.
  • در صورت استفاده از نرم افزار فراگارد، مدیریت کلیدها، از طریق پنل مدیریتی این نرم افزار انجام می شود (سیستم تحت شبکه).
کنترل تردد آسانسور
  • در صورت آفلاین بودن سیستم می توان از طریق پنل دستگاه کنترل تردد کارت ها و مجوز ها را مدیریت نمود. این روش برای مدیر زحمت زیادی ایجاد می کند ولی نیاز به کابل کشی شبکه نداشته و روشی ارزان است و برای مجتمع آپارتمانی کوچک در حد چند واحد مناسب است.

مقایسه روش های کنترل

روش 1) کنترل طبقات با فرمان مستقیم

در این روش خروجی برد فرمان سیستم کنترل تردد آسانسور با کلید های آسانسور موازی می شود و با زدن کارت، آسانسور فرمان گرفته و به طبقه مربوطه هدایت میشود.

مزایای روش:

      • زدن کارت برای هدایت آسانسور کافی است و نیازی به فشردن دکمه آسانسور نیست. که هم از لحاظ سهولت و هم از لحاظ بهداشتی مزیت است.

معایب:

      • امکان تعریف یک کارت یا تگ برای دسترسی به چند طبقه وجود ندارد.
      • هنگام استفاده مهمان از آسانسور، به محض شماره گیری توسط میزبان، آسانسور حرکت می کند (ممکن است هنوز مهمان وارد آسانسور نشده باشد).
کنترل تردد آسانسور، کنترل تردد فراگارد، فرافن سامانه آسیا

روش 2) کنترل طبقات با فرمان غیر مستقیم

در این روش خروجی برد فرمان سیستم کنترل تردد آسانسور با کلید های آسانسور سری می شود و با زدن کارت آسانسور ابتدا کلید فعال می شود و سپس کاربر باید کلید مورد نظر را فشار دهد تا آسانسور به طبقه مربوطه هدایت شود.

مزایای روش:

      • امکان تعریف یک کارت یا تگ برای دسترسی به چند طبقه وجود دارد.
      • هنگام استفاده مهمان از آسانسور، با شماره گیری توسط میزبان، کلید آسانسور برای مدتی فعال میشود و با فشرده شدن دکمه آسانسور توسط مهمان، آسانسور حرکت می کند.

معایب:

      • ابتدا باید با زدن کارت کلید آسانسور را فعال نمود و سپس کلید مورد نظر را فشرد تا آسانسور حرکت کند.
کنترل تردد آسانسور، کنترل تردد فراگارد، فرافن سامانه آسیا

روش 3) کنترل کلی

در این روش با زدن کارت مجاز، خروجی برد فرمان سیستم کنترل تردد، تمام کلیدهای آسانسور را فعال می کند و با زدن یکی از کلید ها توسط تردد کننده، آسانسور به طبقه مورد نظر هدایت می شود. با توجه به اینکه در این روش دسترسی به تک تک طبقات بطور مجزا کنترل نمی شود، نیاز به برد رله نیست و سیم کشی ها بسیار کاهش یافته و هزینه اجرا تا حد زیادی کاهش می یابد. البته در این روش با توجه به دسترسی همه واحدها به همه طبقات، امنیت نیز تا حدی کاهش می یابد.

سامانه کنترل تردد آسانسور، فرافن سامانه آسیا

کنترل تردد آسانسور پگاسوس

فرافن سامانه آسیا نماینده انحصاری پگاسوس تایوان (Pegasus)، سیستم کنترل تردد آسانسور خود را با استفاده از تجهیزات کنترل تردد این شرکت ارائه می نماید. پگاسوس از برندهای برتر آسیایی در زمینه کنترل تردد بوده و برای کنترل تردد آسانسور، انواع ریدر و کنترلر با توجه به نیاز هر پروژه را پیشنهاد می نماید. سخت افزار مطمئن و کارا به همراه یک نرم افزار ساده، بسیاری از نیازمندیهای یک سیستم کنترل تردد آسانسور برای سازمانهای کوچک و بزرگ و مجتمع ها و برج های مسکونی را پاسخگو است.

تجهیزات سیستم آفلاین کنترل تردد آسانسور

  • سیستم آفلاین بدون کنترل طبقات

برای پیاده سازی سیستم کنترل تردد آسانسور بصورت آفلاین می توان از کنترلر PC-30 استفاده نمود. این کنترلر، یک دستگاه کنترل تردد مینیاتوری با ریدر داخلی EM بوده که می تواند جایگزین یک کلید آسانسور بشود و به تنهایی عملیات کنترل تردد آسانسور را انجام دهد. معادل مایفر این کنترلر، دستگاه PC-110 می باشد که بصورت روکار نصب می شود.

سیستم آفلاین بدون کنترل طبقات

برای مدیریت کارتها (اضافه کارت جدید و یا حذف کارت تعریف شده) روی کنترلرهای PC-30 و PC-110 از یک کارت مستر (Master Card) استفاده می شود. تنها اشکال این کنترلرها این است که برای حذف یک کارت خاص، بایستی آن کارت در دسترس باشد. بطوریکه در صورت مفقود شدن یک کارت، برای حذف آن کارت، بایستی همه کارتها را حذف نموده و مجدد کارتهای جدید را تعریف نمود.

برای رفع مشکل فوق، می توان از کنترلر های FG-S7 و FG-S2 استفاده نمود. این کنترلر ها دارای ریدر داخلی بوده و نیز دارای ریموت کنترل برای مدیریت کارتها و انجام تنظیمات می باشند. در این کنترلر ها، هم می توان کارت ها را با شماره آن ها اضافه و حذف نمود و هم می توان کارت ها را با شناسه تعریف نمود و با شناسه نیز حذف نمود که این ویژگی مدیریت کارتها را بسیار آسان می نماید.

  • سیستم آفلاین با کنترل طبقات

در صورتیکه کنترل طبقات نیز مد نظر باشد بایستی از یک کنترلر مخصوص آسانسور، برد رله و ریدر استفاده نمود. برای مدیریت و کنترل تردد آسانسور با ریدرهای RFID می توان از کنترلرهای سری V پگاسوس همچون PP-85v ،PP-6750v ،PP-3702v  و یا کنترلر FG-16 آسانسوری استفاده نمود.

این کنترلرها بالای کابین نصب شده و اطلاعات کارت تردد کننده را از ریدر نصب شده داخل کابین گرفته و بر اساس مجوزهای تعریف شده برای تردد کننده، فرمان باز شدن شاسی های مجاز را به برد رله ارسال می کند. 

سیستم آفلاین با کنترل طبقات، کنترل تردد آسانسور

 این کنترلرها دارای ریدر داخلی نیز بوده و امکان نصب آنها داخل کابین (بجای ریدر) نیز وجود دارد (ولی به دلیل داشتن صفحه کلید و امکان دستکاری توسط افراد متفرقه، بهتر است بالای کابین نصب شوند). 

تجهیزات سیستم آنلاین کنترل تردد آسانسور

برای پیاده سازی سیستم کنترل تردد آسانسور بصورت آنلاین می توان از کنترلر FG-16 یا کنترلر آسانسور کلید من استفاده نمود. این کنترلرها، داخل اتاق موتور آسانسور نصب می شوند و از طریق 4 سیم از کابل تراول آسانسور، به ریدر نصب شده داخل کابین آسانسور و برد رله نصب شده بالای کابین آسانسور، متصل می گردد.

در صورت استفاده از کنترلر FG-16 ، بایستی ارتباط شبکه از محل کنترلر در اتاق موتور آسانسور تا محل کامپیوتر را نیز برقرار نمود در حالیکه کنترلر کلید من نیاز به شبکه نداشته و از طریق اینترنت موبایل داخل خود، با سامانه کلید من در ارتباط است.

تجهیزات سیستم انلاین کنترل تردد اسانسور

کنترلر نصب شده داخل اتاق موتور آسانسور، اطلاعات کارت تردد کننده را از ریدر نصب شده داخل کابین گرفته و بر اساس مجوزهای تعریف شده برای تردد کننده، فرمان باز شدن شاسی های مجاز را به برد رله ارسال می کند.

در صورت عدم نیاز به کنترل طبقات، می توان برد رله را از سیستم حذف نمود.

مدیریت مجوزها در سیستم آنلاین بسیار آسان بوده و به راحتی از طریق نرم افزار فراگارد یا وب سایت یا اپلیکیشن کلید من قابل انجام است.

برد رله

برد رله واسط بین کنترلر و پنل شاسی آسانسور است. با استفاده از 4 برد رله PG-OUTMOD-24 می توان حداکثر 96 طبقه را با یک کنترلر تردد، کنترل نمود.

ادوات شناسایی

برای شناسایی می توان از کارتهای PVC سایز ISO با قابلیت چاپ و یا تگهایی به شکل جاکلیدی با فرکانسهای کاری مختلف با توجه به نوع کاربرد استفاده نمود.

ادوات شناسایی، کنترل تردد آسانسور

امکانات یک دستگاه کنترل تردد آسانسور

  • ثبت زمان تردد با امکان گزارشگیری
  • مدیریت تگ های مجاز (حذف، اضافه و استعلام)
  • تعریف زمانبندی برای تردد (مثلاً منع تردد در تعطیلات هفتگی یا روزهای خاص)
  • تعریف تاریخ اعتبار و انقضاء برای مجوزها
امکانات دستگاه کنترل تردد اسانسور، کنترل تردد اسانسور

موارد کاربرد

• صنایع و کارخانجات

• بانکها و موسسات مالی

• بیمارستانها و مراکز درمانی

• مجتمع های تجاری و اداری

• مجموعه های فرهنگی و ورزشی

• ارگانهای دولتی، انتظامی و امنیتی

• آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی

• شرکت ها و سازمانهای کوچک و بزرگ

• هتل ها مجتمع ها و شهرک های مسکونی

موارد کاربرد کنترل تردد آسانسور، کنترل تردد اسانسور

شرکت فرافن سامانه آسیا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید