سیستم کنترل تردد
کنترل تردد به معنی بررسی و نظارت بر تعداد ورودی ها، تعداد خروجی ها، افراد حاضر در ساختمان و ساعات حضور آنها، ثبت دقیق لحظهی ورود و خروج افراد و اشیا میباشد. این محصول همچنین برای کنترل ورود و خروج خودروها به پارکینگ های عمومی و خصوصی استفاده میشود. تعداد خودروهای وارد شده در یک زمان مشخص، تعداد خودروهای خروجی، تعداد خودروهای موجود در پارکینگ و اطلاعات خودرو های در رفت و آمد توسط کنترل تردد ثبت و ضبط میشود.
این محصول برای ثبت تمام موارد گفته شده در قسمت قبل نیازمند اجزای مختلفی است.
به طور کل یک سیستم کنترل تردد از از اجزای مختلفی تشکیل می شود که به صورت زیر است.
- کنترلر
- ریدر (خواننده)
- مسدود کننده فیزیکی (راهبند، گیت نفر رو، درب برقی)
- توکن شناسایی (تگ یا کارت rfid، اثر انگشت، الگوی کف دست، الگوی شبکیه ی چشم، پین، رمز و …)
- راه های ارتباطی (RS485 _ RS232 _ LAN و غیره)
- نرم افزار کنترل تردد
کنترلر | دستگاه کنترل تردد
کنترلر هسته مرکزی سیستم کنترل تردد است. وظیفه کنترلر، نگهداری اطلاعات کاربران مجاز و غیر مجاز، زمانبندی دسترسی، مدیریت آلارم ها، نظارت بر دسترسی های غیر مجاز، ثبت و نگهداری رکوردهای دسترسی و بطور کل مدیریت دسترسی به یک مکان است.
کنترلر، با ارسال پیام به قفل درب به قفل فرمان باز شدن داده و امنیت اماکن را افزایش می دهد.
خواننده (ریدر کارت خوان)
ریدر کنترل تردد دستگاهی است که یک شماره یا ID که نشان دهنده یک درخواست تردد می باشد را به کنترلر ارسال می کند. در سیستم کنترل تردد انواع ریدر ها شامل ریدرهای RFID، کارتخوان، ریدرهای بیومتریک همچون اثر انگشت، تشخیص شبکیه و تشخیص چهره، یا تشخیص الگوی کف دست استفاده می شوند. ریدرهای RFID، شماره ثبت شده در تگ یا کارت RFID را به کنترلر می فرستد و یک ریدر بیومتریک با توجه به مشخصه بیومتریک شخص او را شناسایی کرده و شماره منصوب شده به آن شخص را برای کنترلر ارسال می کند.
مسدود کننده فیزیکی
در این محصول یکی از قسمت های ابتدایی این سیستم که افراد و اشیا با آن برخورد میکنند مسدودکننده فیزیکی میباشد. مسدود کننده فیزیکی بخش مکانیکی سیستم کنترل تردد است که می تواند یک راهبند، درب برقی، گیت مخصوص افراد و … باشد که با فرمان کنترلر باز شده و اجازه تردد داده می شود.
در سیستم این محصول می توان درب های معمولی را به قفل برقی مجهز نمود، که انواع قفل های برقی همچون قفل شفتی، قفل مگنتیک و مقابل برقی در سیستم های کنترل تردد استفاده می شود. کنترلر، فرمان باز شدن درب را به صورت الکتریکی به قفل برقی ارسال می کند. قفل های استفاده شده در سیستم های کنترل تردد دارای یک خروجی برای تشخیص وضعیت درب (باز بودن یا بسته بودن) است که این خروجی به کنترلر وصل می شود.
مسدود کننده های فیزیکی فقط در هنگام ورود، اطلاعات دریافتی را ثبت و قفل را باز می کنند و در هنگام خروج، معمولا سیستم کنترل تردد با شرایط هنگام ورود وجود ندارد؛ اما به دلیل نصب دستگاه کنترل تردد بر روی درب و الکترونیکی بودن این دستگاه، درب یا دستگیره قابلیت باز شدن ندارد. لذا در چنین مواردی از شاسی خروج (push button) استفاده می کنند.
شبکه ارتباطی
سیستم این محصول می تواند آنلاین یا آفلاین باشد. در سیستم کنترل تردد آنلاین امکان تعریف مجوزهای تردد، مشاهده آنها، گزارش گیری و در کل مدیریت سیستم کنترل تردد را می توان از طریق یک کامپیوتر مرکزی انجام داد. شبکه ارتباطی جزء لاینفک سیستم کنترل تردد آنلاین است.
شبکه ارتباطی جهت برقراری ارتباط کنترلر ها، ریدر ها و سایر اجزای فیزیکی با سیستم مدیریت مرکزی است. روش های ارتباطی متدوال در شبکه کنترل تردد ارتباط RS485، شبکه TCPIP ،CAN Bus، wiegand و یا سایر روشهای خاص ارتباطی شرکت های مختلف است. به طور کلی در شبکه ارتباطی اطلاعاتی که توسط ریدر خوانده شده به کنترلر ارسال میشود و سپس باید بین کنترلر و نرم افزار سیستم کنترل تردد که در بخش مدیریت مرکزی قرار دارد، ارتباطات لازم جهت دریافت درست اطلاعات، انتقال و ثبت آن صورت بگیرد.
سیستم مدیریت مرکزی
سیستم مدیریت مرکزی کنترل تردد از یک سرور که نرم افزار مدیریت و کنترل تردد روی آن نصب شده است و متصل به شبکه است، تشکیل می گردد.
سیستم مدیریت کنترل تردد شامل نرم افزار مدیریت و کنترل تردد است که وظیفهی ثبت و ذخیرهی اطلاعات افراد و اشیا را دارد. سیستم مدیریت مرکزی باعث اتصال بخشهای مختلف کنترل تردد مثل مانع فیزیکی ( گیت، راهبند و درب )، ریدر و کنترلر به شبکه ارتباطی میشود. همانطور که گفته شد شبکه ارتباطی لازمه وجود در یک سیستم برای مرتبط ساختن بخشهای مختلف آن به یکدیگر است.